Hoefverzorging Wesley

henna

Henna & Wesley

Hoefverzorging Wesley, van paarden leek naar hoeven nerd.

Toen ik in 2008 mijn eerste paard aankocht was ik helemaal in de wolken en in de startblokken om alles te leren over paarden en paardrijden. Ik kocht henna een 6 jarige merrie. Een mega knol van 1m75 met een sterk karakter en een fantastische uitstraling.

Een paard dat gewoon wat moest ingereden worden en klaar.

Niets was minder waar. Een hele weg afgelegd met steigeren, bokken en omvergelopen worden. Een hele andere paardenwereld ging open voor mij. Het paard opnieuw zadelmak maken op een manier waar ik nog nooit van gehoord had. ”Natural” horsemanship.

Toen we dat allemaal achter de rug hadden, konden we met henna bitloos rijden, grondwerk, buitenritten enz…

Een jaar later kregen we het verdict dat Henna straal”kanker” had op 1 hoef. Daar is mijn avontuur gestart als bekapper. Niemand kon echt een behandeling of raad geven. Na een tijd zoeken en het internet afschuimen kwam ik bij een smid uit die buiten het smeden ook een andere richting van hoefverzorging deed. ”natuurlijk” bekappen. Het probleem was dat hij niet elke 2-4 weken bij Henna kon komen door de afstand. Dus moest ik het zelf wat bijhouden. Toen werd ik gebeten door de hoevenmicrobe.

Ik ging in 2010 naar de smidschool in Anderlecht om meer te weten te komen over hoeven, beenstanden, hoefijzers… Maar geen antwoord op Henna haar probleem, behalve dan haar te laten inslapen want dit kwam allemaal niet meer goed.

Met een weg in te slaan van een paard anders te benaderen en trainen had ik het idee om hetzelfde te doen met de hoefverzorging.

En dat heb ik gedaan. Eerst boeken en dvd’s verslonden en mij daarna aangemeld op verschillende forums om verder bij te leren. Ondertussen meegaan op ”stage” met mensen die ik nu collega’s noem. In die tijd leerde ik Piet Loof kennen. Piet Loof is iemand die zich dagelijks inzet voor de paardenwereld en vooral dan specifiek voor hoe wij paarden beleren,huisvestiging en natuurlijk de hoeven.

Piet Loof nam mij onder zijn vleugels en leerde me heel wat over hoeven en vooral over zieke en ”speciale hoeven”. Oefenen en leren bekappen op kadaverhoeven hielp mij in de praktijk goed vooruit.

Toen ik dacht dat Henna haar hoef genezen was gebeurde het onverwachtte opnieuw, de straal”kanker” was er terug.

Zo heb ik besloten om meerdere paarden en mijn eigen paard verder te helpen. En zonder dat ik het echt besefte ben ik professionele hoefbekapper geworden.

 

 

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk